Çocuklarda Göz Sağlığı

Göz Sağlığı İçin Uygun Oyuncak Seçimi Nasıl Yapılır?
Bir çocuk doğduğu andan itibaren görmeyi öğrenir. Yeni doğanın bulanık, aydınlık ve karanlık dünyasından, okul çağındaki çocuğun karmaşık görme görevlerini yerine getirme konusundaki yeteneğine doğru…
Anne Karnında Göz ve Görme Sürecinin Gelişimi
Bebeğinizin gözleri, gelişmekte olan beyninden iki küçük büyüme olarak başlar. Anne karnındayken gebelik süreci içerisinde gelişen gözleriyle birlikte bebeğiniz zamanla görme işlevlerini kazanmaya başlar. Görüşü…
Bebeklerde Gözyaşı Kanalı Tıkanması Nedir?
Gözyaşı, gözün temizlenmesine ve yağlanmasına yardımcı olur ve kaş kemiğinin altında bulunan gözyaşı bezinde üretilir. Gözyaşı bezinden gelen gözyaşları, göz kapağı boyunca uzanan küçük kanallar…
Bebeklerde göz sağlığı
Bebeklerde göz sağlığı gözün, dolayısıyla görmenin gelişimiyle yakından ilişkilidir. Görme işlevinin yani hem gözün hem de göze ait sinir sisteminin gelişimi; doğumda, sağlıklı, zamanında doğan bebeklerde…
Prematüre Retinopatisi (ROP) Nedir?
Prematüre retinopatisi (ROP), 31 haftadan önce doğan bazı prematüre bebeklerde görülen bir göz hastalığıdır. Gözün retina denilen arka kısmındaki dokuyu etkileyen bir sorundur. Bir bebek ne kadar…
Çocuklarda Glokom
Glokom, gözde üretilen sıvının yeterince boşaltılamaması sonucunda, göz içerisindeki basıncın artmasıyla ortaya çıkar. Bu basınç optik sinir hasarına neden olur ve zamanla görme kaybı ortaya…
Çocuklarda Yaşa Göre Yaptırılması Gereken Rutin Göz Kontrolleri
Çocukluk döneminde ciddi görme sorunları nadir olmakla birlikte, yenidoğan bebeklere ve küçük çocuklara herhangi bir sorunu erken teşhis etmek için rutin göz kontrolleri yapılmaktadır. Çocuğun göz…
Çocuklarda Disleksi ve Göz Sağlığı
Disleksi Latince bir kelimedir; dis (zorluk) ve lexia (kelime) kelimelerinin birleşmesiyle oluşur. Disleksi, okuryazarlık ve dil becerilerinin gelişiminde yaşanan özel bir öğrenme güçlüğü olarak tanımlanır. Toplumumuzda disleksi olan bireylerin…
Bebeklerde Şaşılık
Şaşılık ya da göz kayması, gözlerin aynı hizada olmadığı durumdur. Bu, bir göz bir şeye bakarken diğerinin içeri, dışarı, yukarı veya aşağı kayabildiği anlamına gelir. Şaşılık genellikle…
Bebeklerde Göz Çapaklanması
Yeni doğanlarda, bebeklerde gözyaşı kanalları gelişirken göz çapaklanması olarak kabul edilen ‘yapışkan gözler’ görülebilir. Çapaklanmada gözün göz pınarı kısmında yapışkan göz akıntılarının görülmesi veya kirpiklerin…
Ebeveynlerin bebeklerinin görme gelişimini desteklemesi mümkün mü?
Ebeveynlerin, bebeklerinin görmelerinin düzgün bir şekilde gelişmesine yardımcı olmak için bebeklik döneminde görmeyle ilgili bilmesi gerekenler ve yapabilecekleri birçok şey var: 0-4 AYLIK Bebeğinizin odasında loş bir…
Bebeklerde Göz ve Görme Sorunlarının Belirtileri
Bebekler hayatta ihtiyaç duydukları tüm görsel yeteneklerle doğmazlar. 1 Bir süre sonra görmeyi, gözlerini odaklamayı, onları doğru hareket ettirmeyi ve birlikte kullanmayı öğrenirler. Ayrıca, çevrelerindeki dünyayı…
Bebeklik ve Erken Çocukluk Döneminde Görmeyle İlgili Bilinmesi Gerekenler
Anne karnındaki bir çocuğun gözleri sigara kullanımından etkilenebilir. Hamilelik sırasında sigara içmek erken doğum riskini artırır. Erken doğum sebebi ile çocuklarda görmede ciddi azalmalar gelişebilir.  …
Çocuklarda Göz Sağlığı
Çocuklarda doğuştan veya doğumdan sonra da katarakt görülebilir. Tedavi edilmediğinde pediatrik katarakt net görememe dahil olmak üzere düzeltilemeyecek görme kusurlarına neden olabilir. İyi haber, kataraktların genellikle doğumda…
Bebeklerde Görme Bozuklukları
Bebekler, yürümeyi ve konuşmayı öğrendikleri gibi, belirli bir süre içinde görmeyi de öğrenirler. Hayatta ihtiyaç duydukları tüm görsel yeteneklerle doğmazlar. Gözlerini odaklama, doğru hareket ettirme…
Çocuklarda Görme Sorunlarına İşaret Eden Yedi Belirti
Bazen ebeveynler, çocuklarının görme sorunu olup olmadığını anlayabilir. Çocukları gözlerini kısabilir veya kitap gibi okuma malzemelerini gözlerine çok yakın tutabilirler. Ayrıca bulanık görünen şeylerden de…
Çocuklarda Göz Tembelliği (Ambliyopi)
Ambliyopi, bebeklik veya çocukluk çağındaki anormal görme gelişimine bağlı olarak bir veya iki gözde görmenin azalması ve gözün görme işlevinde tembelleşmesidir. Yaşamın ilk birkaç yılında…
Çocuklarda Göz Kayması (Şaşılık)
Şaşılık veya göz kayması, her iki gözün aynı anda aynı yere bakmadığı bir durumdur. Genellikle göz kası kontrolü zayıf olan veya çok ileri derecede miyop…
Çocuklarda Göz Hastalıkları
Çocukluk döneminde görme, hala gelişmekte olan bir süreçtir ve çocuklar bu süreçte göz hastalıklarına karşı savunmasız olabilir. Tedavi edilmeyen mikroplu göz hastalıkları, göz bozuklukları ve…
Çocuklarda Göz Bozuklukları
Kırılma kusuru olmayan bir gözde, uzaktaki bir cisimden gelen ışık; kornea, göz bebeği ve mercekten girer ve gözün arka kısmında ışığa duyarlı retina tabakasına odaklanır.…

E-Bülten

Abone olarak duyuru ve yeni yazılardan haberdar olabilirsiniz.

Bu sitedeki bilgiler, halkı bilgilendirme ve bilinçlendirme amacı taşımaktadır.
Doktora danışmanın yerine geçmez. Daha fazla bilgi için lütfen doktorunuza başvurunuz.

© 2023 gozumuzsaglikta.com – Tüm hakları saklıdır.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Sepetinizde ürün bulunmuyor.